Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Drobiowy filet z bambusem (Chiny)

  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Cebulę pokroić w krążki, przyrumienić na oleju, dorzucić pokrojone w paski mięso,

Drobiowy filet z bambusem (Chiny)

Składniki:

Drobiowy filet z bambusem (Chiny)

 

  • puszka pędów bambusa
  • 2 średnie cebule
  • 2 kostki rosołowe
  • 30 dag fileta z drobiu
  • ryż (najlepiej w torebkach)
  • olej
  • przyprawy (dużo curry i sosu sojowego)

Sposób przygotowania:

Drobiowy filet z bambusem (Chiny)
Cebulę pokroić w krążki, przyrumienić na oleju, dorzucić pokrojone w paski mięso, podsmażyć. Z kostek rosołowych na oleju zrobić bulion i wrzucić do niego odcedzone pędy bambusa. Bulion z pędami bambusa dodać do cebuli i mięsa, wymieszać i przyprawić według gustu przyprawą curry i sosem sojowym. Podawać z ryżem, ugotowanym na sypko.