ppaulinaa

ppaulinaa

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 96]

Drobiowy kotlet siekany

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Jeśli znudziły się wam tradycyjne panierowane kotlety, to proponuje wam mój drobiowy siekany kotlecik :)

Drobiowy kotlet siekany

Składniki:

Drobiowy kotlet siekany

 

 

Sposób przygotowania:

Drobiowy kotlet siekany
Filet myjemy, kroimy w kostkę i posypujemy przyprawami. Odstawiamy na kilka minut a między czasie, obieramy i drobno kroimy cebulę. Dodajemy ją do mięsa. Pieczarki również myjemy i kroimy w plasterki lub półplasterki. Dodajemy do mięsa. Jaja rozbijamy w małej miseczce, dodajemy do nich mąki i mieszamy, następnie wlewamy do mięsa i mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej i nakładamy łyżką porcje mięsa formując kotleciki. Smażymy z obu stron na złoty kolor.