kasik12

kasik12

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 508]

Drożdżowa Roladka Mocno Jabłkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Roladka, znikająca w MIG!;-)

Drożdżowa Roladka Mocno Jabłkowa

Składniki:

Drożdżowa Roladka Mocno Jabłkowa

 

Sposób przygotowania:

Drożdżowa Roladka Mocno Jabłkowa
Zrobić rozczyn z mleka, 2 łyżek mąki, 1 łyżki cukru i drożdży. Dokłądnie rozmieszać i odstawić na 15 minut do wyrośnięcia. Następnie wymieszać w misce pozostałe składniki na ciasto, wlej rozczyn i zagnieść ciasto. Można dodać więcej mąki, aby się lepiej zagniotło. Odstawić pod przykryciem do podwojenia objętości ciasta w ciepłe miejsce. Wyrośnięte ciasto rozwałkuj cienko, posmaruj prażonymi jabłuszkami i zwiń. Odstaw w ciepłe miejssce na 20 min. do podrośnięcia. Posmaruj potem rozmąconym żółtkiem i piec na złoto.SMACZNEGO!;-)