Sposób przygotowania:
Drożdżowe babeczki z owocami Ilonar
Drożdże wkruszamy do miski, dodajemy letnie mleko i łyżeczkę cukru, mieszamy i odstawiamy w ciepłe miejsce, aż wyrosną, Gdy wyrosną dodajemy je do przesianej do miski mąki wraz z solą. Jajka miksujemy z pozostałym cukrem i cukrem waniliowym i dodajemy do pozostałych składników wyrabiając elastyczne ciasto. Gdy zacznie ono odchodzić od dłoni dodajemy rozpuszczoną wcześniej i przestudzoną margarynę, w miarę potrzeby również mąkę. Wyrobione ciasto odstawiamy pod przykryciem w ciepłe miejsce, żeby wyrosło. Gdy ciasto wyrośnie wyklejamy nim foremki do muffinek lub babeczek( brzegi i spód), na środka wkładamy pokrojone kawałki owoców. Gruszki i jabłka można zastąpić również śliwkami lub innymi owocami sezonowymi. Babeczki odstawiamy, żeby wyrosły i pieczemy przez około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni.