Sposób przygotowania:
Drożdżowe bułeczki z mieszanką ziaren
Kasię rozpuścić w mleku, dodać po 1 łyżeczce cukru i soli, wymieszać, gdy lekko przestygnie dodać 50 g drożdży i rozetrzeć aż wszystko się połączy. Do plastykowej miski wsypać mąkę, wlać zaczyn, wymieszać dokładnie łyżką, a następnie w stawić do piekarnika nagrzanego do 50 stopni na 30 minut. Po tym czasie wyjąć, zagniatać ciasto ręką aż będzie odchodzić, zrobić wałek, pokroić na 9 części, każdy uformować w podłużną bułkę. Na talerzyk wsypać ziarna, każdą bułkę, kłaść na ziarna, tak aby się lekko wbiły w ciasto i układać na blachę wysmarowaną margaryna Kasia. Piec w nagrzanym piekarniku w temp. 170 stopni z termoobiegiem 20-25 minut. Wyciągnąć, jeść ciepłe, wszystko zjedli tylko zostawili dla mnie jedną do zdjęcia;) Z tej ilości wychodzi 10 bułek.