gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1030]

Drożdżowe bułeczki z morelami i kruszonką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Drożdżowe bułeczki z morelami i kruszonką to świetna propozycja na podwieczorek do szklanki mleka. Smacznego.

Drożdżowe bułeczki z morelami i kruszonką Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Drożdżowe bułeczki z morelami i kruszonką

 

Kruszonka

Sposób przygotowania:

Drożdżowe bułeczki z morelami i kruszonką
Drożdże kruszymy do miski. Wsypujemy cukier, cukier waniliowy i wlewamy ciepłe mleko. Mieszamy i odstawiamy na 10 minut. Następnie dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy gładkie i elastyczne ciasto. Odstawiamy na 1 godzinę do wyrośnięcia.

Z ciasta rwiemy kawałki wielkości większej mandarynki i robimy kulkę. Wykładamy na blaszkę piekarnikową wyłożoną papierem do pieczenia i spłaszczamy.

Morele kroimy na pół, pozbywamy się pestki. Układamy na bułeczkach.

Składniki kruszonki mieszamy ze sobą. Posypujemy bułeczki.

Pieczemy 35-40 minut w 180 stopniach.

Smacznego
Drożdżowe bułeczki z morelami i kruszonką
Następnie dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy gładkie i elastyczne ciasto. Odstawiamy na 1 godzinę do wyrośnięcia.
Drożdżowe bułeczki z morelami i kruszonką
Morele kroimy na pół, pozbywamy się pestki. Układamy na bułeczkach.
Drożdżowe bułeczki z morelami i kruszonką
Składniki kruszonki mieszamy ze sobą. Posypujemy bułeczki. Pieczemy 35-40 minut w 180 stopniach.