Sposób przygotowania:
Drożdżowe bułeczki z morelami i kruszonką
Drożdże kruszymy do miski. Wsypujemy cukier, cukier waniliowy i wlewamy ciepłe mleko. Mieszamy i odstawiamy na 10 minut. Następnie dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy gładkie i elastyczne ciasto. Odstawiamy na 1 godzinę do wyrośnięcia.
Z ciasta rwiemy kawałki wielkości większej mandarynki i robimy kulkę. Wykładamy na blaszkę piekarnikową wyłożoną papierem do pieczenia i spłaszczamy.
Morele kroimy na pół, pozbywamy się pestki. Układamy na bułeczkach.
Składniki kruszonki mieszamy ze sobą. Posypujemy bułeczki.
Pieczemy 35-40 minut w 180 stopniach.
Smacznego
Z ciasta rwiemy kawałki wielkości większej mandarynki i robimy kulkę. Wykładamy na blaszkę piekarnikową wyłożoną papierem do pieczenia i spłaszczamy.
Morele kroimy na pół, pozbywamy się pestki. Układamy na bułeczkach.
Składniki kruszonki mieszamy ze sobą. Posypujemy bułeczki.
Pieczemy 35-40 minut w 180 stopniach.
Smacznego