Sposób przygotowania:
Drożdżowe bułki z dżemem brzoskwiniowym i cynamon
Drożdże mieszamy z ciepłym mlekiem i cukrem, odstawiamy do momentu aż drożdze zaczną pracować.
Mąkę przesiewamy, dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto.
Odstawiamy do wyrośnięcia, aż podwoi objętość.
Z ciasta odrywamy kawałeczki wielkości mandarynki, robimy placek, wykładamy dżem i zlepiamy, formując kulkę.
Wykładamy na natłuszczoną blaszkę piekarnikową.
Masło rozpuszczamy, dodajemy cukier i cynamon.
Polewamy bułeczki. Pieczemy 35-40 minut w 180 stopniach.
Upieczone studzimy.
Smacznego ;)
Mąkę przesiewamy, dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto.
Odstawiamy do wyrośnięcia, aż podwoi objętość.
Z ciasta odrywamy kawałeczki wielkości mandarynki, robimy placek, wykładamy dżem i zlepiamy, formując kulkę.
Wykładamy na natłuszczoną blaszkę piekarnikową.
Masło rozpuszczamy, dodajemy cukier i cynamon.
Polewamy bułeczki. Pieczemy 35-40 minut w 180 stopniach.
Upieczone studzimy.
Smacznego ;)