Sposób przygotowania:
Szarlotka z rabarbarem
1. Mąkę przesiej na stolnicę. Połącz z margaryną. Dodaj cukier, jajko, żółtka, proszek do pieczenia, pokruszone drożdże oraz śmietanę. Zagnieć ciasto.
2. Ciasto podziel na dwie równe części. Jedną część ciasta włóż na godzinę do zamrażalnika. Drugą część rozwałkuj i wyłóż na blaszkę o wymiarach 24cmx24cm.
3. Rabarbar obierz i pokrój w kostkę. Wyłóż na ciasto na blaszce. Rabarbar posyp cukrem waniliowym, kisielem oraz cynamonem. Na wierzch zetrzyj na tarce o dużych, ciasto wyjęte z zamrażalnika.
4. Ciasto piecz 50 minut w temperaturze 170 stopni.
2. Ciasto podziel na dwie równe części. Jedną część ciasta włóż na godzinę do zamrażalnika. Drugą część rozwałkuj i wyłóż na blaszkę o wymiarach 24cmx24cm.
3. Rabarbar obierz i pokrój w kostkę. Wyłóż na ciasto na blaszce. Rabarbar posyp cukrem waniliowym, kisielem oraz cynamonem. Na wierzch zetrzyj na tarce o dużych, ciasto wyjęte z zamrażalnika.
4. Ciasto piecz 50 minut w temperaturze 170 stopni.
Przygotowanie ciasta:
Mąkę przesiej na stolnicę. Połącz z margaryną. Dodaj cukier, jajko, żółtka, proszek do pieczenia, pokruszone drożdże oraz śmietanę. Zagnieć ciasto.
Wyłożenie ciasta na blaszkę
Ciasto podziel na dwie równe części. Jedną część ciasta włóż na godzinę do zamrażalnika. Drugą część rozwałkuj i wyłóż na blaszkę o wymiarach 24cmx24cm.
Dodanie rabarbaru
Rabarbar obierz i pokrój w kostkę. Wyłóż na ciasto na blaszce. Rabarbar posyp cukrem waniliowym, kisielem oraz cynamonem.
Ścieranie ciasta
Na wierzch zetrzyj na tarce o dużych ciasto wyjęte z zamrażalnika. Ciasto piecz 50 minut w temperaturze 170 stopni.
Nina W.
karola25