Aga24

Aga24

Szef Kuchni
[Przepisów: 66]

Drożdzowe Karoli

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Uwaga!!! Dodajemy zimne a nie ciepłe mleko ..

Drożdzowe Karoli

Składniki:

Drożdzowe Karoli

 

 

  • Owoce wg uznania

 

  • Kruszonka :
  • 2 szkl mąki
  • 1 kostka margaryny
  • 1 szkl cukru
  • 1 cukier waniliowy

 

 

Sposób przygotowania:

Drożdzowe Karoli
Do naczynia kruszymy drozdze , zalewamy zimnym mlekiem sypiemy na to cukier wbijamy jaja, wlewamy olej i wsypujemy mąkę z odrobiną soli.
Zostawiamy na 4 godziny.
Po 4 godz. całość mieszamy i wylewamy na blache.
Na ciasto układamy owoce.

Na gotowe ciasto wrzucamy kruszonke.


Pieczemy w 160 stopniach przez 45 min

Tagi:

drożdżowe