Sposób przygotowania:
Drożdżowe paczuszki z dżemem
Drożdże z cukrem rozpuszczamy z mleku i odstawiamy na 15 minut w ciepłe miejsce. Masło rozpuszczamy. Do mąki wbijamy jajka, dodajemy rozczyn drożdżowy, zagniatamy.
Na koniec dodajemy masło i olej, zagniatamy. Odstawiamy na 30 minut. Ciasto wałkujemy, kroimy w kwadraty, na środek kładziemy dżem i sklejamy rogi. wykładamy na blaszkę wysmarowaną masłem i posypaną mąką.
Pieczemy ok 35 min w 180 stopniach. Smacznego ;)
Na koniec dodajemy masło i olej, zagniatamy. Odstawiamy na 30 minut. Ciasto wałkujemy, kroimy w kwadraty, na środek kładziemy dżem i sklejamy rogi. wykładamy na blaszkę wysmarowaną masłem i posypaną mąką.
Pieczemy ok 35 min w 180 stopniach. Smacznego ;)