goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Drożdżowe pierożki z dżemem malinowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Dżem malinowy można zastąpić innym dżemem owocowym

Drożdżowe pierożki z dżemem malinowym

Składniki:

Drożdżowe pierożki z dżemem malinowym

 

Sposób przygotowania:

Drożdżowe pierożki z dżemem malinowym
Do mąki dodajemy roztopioną margarynę, dodajemy mleko w którymi mieszamy wcześniej drożdże oraz cukier. Dodajemy jajka, szczyptę soli. W misce łyżką wyrabiamy ciasto. Gładkie ciasto wkładamy na około 60 minut do lodówki. Następnie ciasto rozwałkowujemy, wykrawamy szklanką kółka, nakładamy na łyżeczce dżemu i zlepiamy brzegi. Gotowe wykładamy na blaszkę i pieczemy około 20 minut w 180 stopniach.