Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Drożdżowe precelki z kminkiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Precelki z kminkiem podawać do czystych zup lub jako przekąska

Drożdżowe precelki z  kminkiem

Składniki:

Drożdżowe precelki z kminkiem

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Drożdżowe precelki z kminkiem
Masło z mąką posiekać, włożyć do miski, dodać pokruszone drożdże, sól i 2 łyżki kminku. Wlać ciepłe mleko, wsypać mąkę i dokładnie wyrobić ciasto. Wyłożyć na stolnicę, podzielić na 15 części, z każdego kawałka utoczyć wałeczek i zwijać precel. Układać na wyłożonej pergaminem blaszce, przykryć ściereczką odłożyć w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Następnie precelki posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać kminkiem. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec około 10 minut w temp 200 stopni.

Tagi:

jajko jajka