jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Drożdżowe racuszki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

wyśmienite racuszki z mlekiem

Drożdżowe racuszki

Składniki:

Drożdżowe racuszki

 

  • 3 szklanki maki
  • 2 jajka
  • 2 szklanki mleka
  • 2 łyżki cukru
  • 3 dag drożdży
  • sól, olej - do smażenia
  • cukier puder - do posypania

Sposób przygotowania:

Drożdżowe racuszki
Drożdże rozkruszyć, posypać cukrem.

Mleko podgrzać, dodać do drożdży, wymieszać.

Wbić jajka do miseczki, posolić.

Do drożdży dodać mąkę,jajka i wymieszać.

Pozostawić w cieple do wyrośnięcia.

Smażyć racuchy na rozgrzanym oleju z obu stron.

Usmażone racuszki posypać cukrem pudrem.

Tagi:

jajko jajka mak