Sposób przygotowania:
Drożdżowe z nadziewanymi śliwkami
Ciasto: Margarynę rozpuścić i przestudzić, dodać do niej drożdże rozpuszczone w mleku, przesianą mąkę wymieszaną z cukrem i solą oraz 2 jajka i 1 żółtko, wszystko dokładnie wymieszać ja robię to łyżką bo ciasto jest dosyć luźne, ciasto odstawić do wyrośnięcia. Śliwki przeciąć wzdłuż na dwie części i usunąć z nich pestki w miejsce pestek ułożyć sporą porcję nadzienia przygotowanego z rozgniecionego banana utartego z nutellą i mielonymi orzechami. Wyrośnięte ciasto wyłożyć na natłuszczoną blaszkę wierzch posmarować pozostałym białkiem i ułożyć na nim śliwki delikatnie je wciskając. Ciasto ponownie odstawić do wyrośnięcia, następnie piec około 35 min w temp. do 180 st po upieczeniu i przestudzeniu polać lukrem utartym z cukru pudru, soku z cytryny i kilku kropli wody.