Sposób przygotowania:
Drożdżówka Eli ze śliwkami
Wszystkie składniki posypki razem zagnieść.Mleko podgrzać(nie może być gorące,bo drożdże nie wyrosną),wkruszyć drożdże,dodać łyżeczkę cukru i łyżeczkę mąki,wymieszać i odstawić do wyrośnięcia.Śliwki umyć,osuszyć,przeciąć na pół i wyjąć pestki.Margarynę rozpuścić i ostudzić.Mąkę przesiać,dodać cukier,jajka,sól i zaczyn drożdżowy.Dobrze wyrobić ciasto,wlać margarynę i jeszcze wyrabiać,aż ciasto będzie odchodzić od ręki.Przykryć miskę z ciastem ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.Ciasto wyłożyć na blachę wyłożoną pergaminem,na górę ułożyć połówki śliwek,posypkę i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni(z termoobiegiem 160-można piec wszystkie blachy razem)przez około 40 minut.Zimny kołocz posypać cukrem pudrem.Smacznego!