Sposób przygotowania:
Drożdżówka serowo-jagodowa
Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku razem z cukrem i solą.Odstawić na kilka minut. Następnie dodać mąkę, żółtko, jajko i schłodzone roztopione masło. Odstawić na godzinę w ciepłe miejsce. W tym czasie przygotować masę twarogową. Twaróg wymieszać z jajkiem, cukrem, mąką pszenną i ziemniaczaną oraz esencją cytrynową. Po upływie godziny ciasto rozwałkować na prostokąt i wyciąć z niego trzy równe paski. Na każdy pasek nałożyć masę twarogową i zwinąć w rulon. Ruloniki układać w tortownicy tworząc ślimaka. Na wierzch ułożyć odsączone jagody. Odstawić na 20 minut aby ciasto jeszcze podrosło. Z podanych składników zagnieść kruszonkę i obficie posypać wierzch ciasta. Piec około 50 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni C.