Sposób przygotowania:
Ciasto z rabarbarem, budyniem i kokosową kruszonkąEtap 1
Ciasto: Masło przełożyć do miski. Dodać do niego pozostałe składniki, szybko zagnieść gładkie ciasto, włożyć do woreczka i odłożyć na ok. pół godziny do lodówki.
Etap 2
Po tym czasie ciasto wyłożyć do foremki (ok. 23-36 cm).
Etap 3
Budynie ugotować na mleku z dodatkiem cukru waniliowego zgodnie z przepisem na opakowaniu. Do gorącego budyniu dodać połamane na mniejsze kawałki czekolady. Mieszać, aż czekolady się roztopią i połączą z budyniem.
Etap 4
Rabarbar oczyścić, pokroić na małe kawałki, wymieszać z cukrem i kaszą manną, wyłożyć na ciasto.
Etap 5
Na tym rozłożyć ciepły budyń.
Etap 6
Kruszonka: Wszystkie składniki na kruszonkę zagnieść, a następnie rozkruszyć.
Etap 7
Kruszonkę rozłożyć na budyniu.
Etap 8
Ciasto piec w 180 stopniach przez ok. 60 minut (aż wierzch ładnie się zrumieni). Upieczone ciasto można dodatkowo oprószyć cukrem pudrem (ja tego nie zrobiłam, bo wg mnie ciasto było wystarczająco słodkie).