renatka1

renatka1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 558]

Mój rabarbarowiec

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 4/5 głosów: 14

Ciasto z rabarbarem i cynamonem. Lekko kwaskowaty smak rabarbaru połączony ze słodyczą ciasta i cynamonem, pycha!!!

Mój rabarbarowiec

Składniki:

Mój rabarbarowiec

 

Sposób przygotowania:

Mój rabarbarowiec

Etap 1

Mój rabarbarowiec
Make przesiać do miski i dodać otręby żytnie.

Do miski przesiać mąkę pszenną i dosypać otręby.

Etap 2

Mój rabarbarowiec
Make i otręby wymieszać z cynamonem i proszkiem.

Następnie dosypać proszek do pieczenia i cynamon. Wszystko wymieszać.

Etap 3

Mój rabarbarowiec
Białka ubić na sztywno z cukrem trzcinowym.

W innej misce ubić białka na sztywno z cukrem, następnie dodawać żółtka i resztę składników mokrych i suchych na przemian.

Etap 4

Mój rabarbarowiec
Umyty i pokrojony rabarbar dodać do ciasta i delikatnie wymieszać.

Rabarbar umyć i pokroić w drobne talarki, wymieszać z ciastem.

Etap 5

Mój rabarbarowiec
Ciasto piec w 180 stopniach, po upieczeniu można posypać cukrem pudrem.

Ciasto przełożyć do keksówki i piec ok. 45 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem.


Tagi:

ciasto