Malinaaa.

Malinaaa.

Kuchcik
[Przepisów: 2]

Drożdzówka z kruszonką

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszna domowa drożdżówka, bardzo łatwa. Najlepsza świeża.

Drożdzówka z kruszonką

Składniki:

Drożdzówka z kruszonką

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Drożdzówka z kruszonką
Mąki, sól, drożdże suszone mieszamy, dodajemy cukier, jajka, ciepłe mleko, wyrabiamy ciasto. Dodajemy roztopioną letnią margarynę i olej. Wyrabiamy aż ciasto będzie odchodzić od ręki. Zostawiamy do wyrośnięcia. Przekładamy do blaszki, zostawiamy jeszcze na chwilę, w tym czasie robimy kruszonkę zagniatając wszystkie składniki. Posypujemy ciasto kruszonką i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180^ i pieczemy 1godzine. Po wyjęciu można polać trochę lukrem.

Tagi:

jajko jajka