Sposób przygotowania:
Drożdżówka z kruszonką wg Madi
Margarynę rozpuszczamy, odstawiamy do wystygnięcia. Mleko podgrzewamy, ma być letnie, Do letniego mleka dodajemy pokruszone drożdże oraz łyżkę cukru, odstawiamy do wyrośnięcia. Jajka ubijamy z cukrem, dodajemy wyrośnięty rozczyn, mąkę oraz rozpuszczoną margarynę, mieszamy lub wyrabiamy ciasto rękoma. Odstawiamy w ciepłe miejce, aby ciasto wyrosło. Wyrośnięte ciasto wykładamy na blaszkę natłuszczoną i wysypaną bułką tartą. Przygotowuejmy kruszonkę: składniki kruszonki łaczymy ze sobą i zagniatamy, otrzymując kruszonkę. Następnie ciasto drożdżowe posypujemy przygotowaną kruszonką. Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180*C i pieczemy 45 minut.