Sposób przygotowania:
Drożdżówka z porzeczkami i malinami bez jajek
Drożdże rozpuszczamy w szklance ciepłej wody, dodajemy trzy czubate łyżki cukru, łyżeczkę cynamonu, pół łyżeczki kardamonu, trzy łyżki płatków nagietka, łyżkę skórki kandyzowanej z mandarynki i pół kilograma mąki pszennej, dodajemy dwie łyżki oleju rzepakowego. Wyrabiamy ciasto i przekładamy je do wysmarowanej formy wysypanej kaszką manną. Przykrywamy ściereczką i czekamy, aż wyrośnie.
Bierzemy szklankę mieszanych owoców porzeczek czarnych czerwonych oraz kilka malin i układamy je na cieście.
Z mąki margaryny oraz cukru i cukru waniliowego robimy kruszonkę. Kilka kwiatów cukinii pozbawiamy środków i kroimy. Do kruszonki dodajemy pokrojone kwiaty cukinii i lekko wgniatamy w kruszonkę. Układamy kruszonkę na cieście i pieczemy je około godziny.
Bierzemy szklankę mieszanych owoców porzeczek czarnych czerwonych oraz kilka malin i układamy je na cieście.
Z mąki margaryny oraz cukru i cukru waniliowego robimy kruszonkę. Kilka kwiatów cukinii pozbawiamy środków i kroimy. Do kruszonki dodajemy pokrojone kwiaty cukinii i lekko wgniatamy w kruszonkę. Układamy kruszonkę na cieście i pieczemy je około godziny.