Sposób przygotowania:
Ciasto drożdżowe z serem, porzeczkami i kruszonkąPrzygotowanie ciasta i masy serowej

Ciasto: W ciepłym mleku rozpuszczam drożdże oraz cukier. Dodaję jajko, sól, mąkę oraz rozpuszczone masło. Wyrabiam ciasto łyżką. Ciasto odstawiam na 45 minut do wyrośnięcia.
Masa serowa: Masło ucieram z cukrem, cukrem waniliowym oraz jajkiem. Dodaję ser oraz budyń. Ucieram.
Przygotowanie kruszonki

Kruszonka: Z masła, mąki kokosowej oraz cukru zagniatam kruszonkę.
Przygotowanie ciasta do pieczenia

Porzeczki obieram. Wyrośnięte ciasto wykładam na tortownicę o średnicy 28 cm. Na ciasto wykładam masę serową. Na masie serowej układam porzeczki. Wierzch ciasta posypuję kruszonką. Ciasto piekę około 50 minut w temperaturze 160 stopni.