Sposób przygotowania:
Drożdżówki pieczarkowo-cebulowe
Przygotowanie drożdżówek zaczynamy od farszu. Cebulę i pieczarki obieramy i kroimy w kostkę. Rozgrzewamy na patelni olej i wrzucamy cebulę. Smażymy na małym ogniu aż cebula się zeszkli po czym dodajemy pieczarki. Wszystko podsmażamy i na koniec przyprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem. Tak przygotowany farsz studzimy. Przygotowujemy ciasto. Mąkę przesiewamy i mieszamy z solą. W części wody rozrabiamy drożdże z odrobiną cukru, posypujemy cienką warstwą mąki i odstawiamy na ok. 10 minut. Po tym czasie dodajemy rozczyn drożdżowy, resztę wody i olej do przygotowanej mąki z solą. Wyrabiamy jednolite ciasto. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Z ciasta drożdżowego formujemy kole, z każdej kuli formujemy placek i układamy na blasze. Na każdym z placków rozkładamy warstwę farszu. Pieczemy ok. 30 min. w temp. 180 st. C. Drożdżówki są smaczne zarówno na ciepło jak i na zimno, możemy przed podaniem posmarować je ulubionym sosem. SMACZNEGO!