Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Drożdżówki z marmoladą różaną

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

pyszne bułeczki ze słodkim środkiem

Drożdżówki z marmoladą różaną Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Drożdżówki z marmoladą różaną

 

 

Sposób przygotowania:

Drożdżówki z marmoladą różaną
Mleko podgrzać, aby było lekko ciepłe, dodać łyżkę cukru i pokruszone drożdże. Wymieszać do rozpuszczenia. Do miski wsypać mąkę, dodać rozczyn, rozpuszczone masło, jajka, resztę cukru a na koniec sól. Wyrobić gładkie ciasto. Odstawić do wyrośnięcia na około godzinę. Po tym czasie ciasto podzielić na 20-25 kawałków. Każdy kawałek rozpłaszczyć na dłoni, włożyć łyżkę marmolady i zlepić jak pieroga. Uformować okrągłą lub podłużną bułeczkę i ułożyć je wszystkie na papierze do pieczenia. Odstawić do wyrośnięcia. Po tym czasie włączyć piekarnika i nagrzać go do 190st. Piec ok. 20 minut.
Drożdżówki z marmoladą różaną
Mleko podgrzać aby było lekko ciepłe dodać łyżkę cukru i pokruszone drożdże Wymieszać do rozpuszczenia Do miski wsypać mąkę dodać rozczyn rozpuszczone masło jajka resztę cukru a na koniec sól Wyrobić gładkie ciasto
Drożdżówki z marmoladą różaną
Odstawić do wyrośnięcia na około godzinę Po tym czasie ciasto podzielić na 20-25 kawałków Każdy kawałek rozpłaszczyć na dłoni włożyć łyżkę marmolady i zlepić jak pieroga
Drożdżówki z marmoladą różaną
Uformować okrągłą lub podłużną bułeczkę i ułożyć je wszystkie na papierze do pieczenia Odstawić do wyrośnięcia

Tagi:

jajko jajka