Sposób przygotowania:
Drożdżówki z marmoladą różaną
Mleko podgrzać, aby było lekko ciepłe, dodać łyżkę cukru i pokruszone drożdże. Wymieszać do rozpuszczenia. Do miski wsypać mąkę, dodać rozczyn, rozpuszczone masło, jajka, resztę cukru a na koniec sól. Wyrobić gładkie ciasto. Odstawić do wyrośnięcia na około godzinę. Po tym czasie ciasto podzielić na 20-25 kawałków. Każdy kawałek rozpłaszczyć na dłoni, włożyć łyżkę marmolady i zlepić jak pieroga. Uformować okrągłą lub podłużną bułeczkę i ułożyć je wszystkie na papierze do pieczenia. Odstawić do wyrośnięcia. Po tym czasie włączyć piekarnika i nagrzać go do 190st. Piec ok. 20 minut.
![Drożdżówki z marmoladą różaną Drożdżówki z marmoladą różaną](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/drozdzowki-z-marmolada-rozana-176470.jpg)
![Drożdżówki z marmoladą różaną Drożdżówki z marmoladą różaną](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/drozdzowki-z-marmolada-rozana-176471.jpg)
![Drożdżówki z marmoladą różaną Drożdżówki z marmoladą różaną](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/drozdzowki-z-marmolada-rozana-176472.jpg)