Sposób przygotowania:
Drożdżówki z nutellą
Mleko podgrzać dodać 2 łyżki cukru, 2 łyżki mąki i drożdże wymieszać i pozostawić do wyrośnięcia. Do miski wsypać mąkę dodać jajka utarte z cukrami i zagnieść. Dodać wyrośnięty rozczyn drożdżowy, sól, olej i wyrabiać ciasto. Ciasto przykryć ściereczką i odstawić do ciepłego miejsca do podwojenia objętości.Odrywać po kawałku ciasta, formować bułeczki, rozpłaszczyć, na środek dajemy łyżeczkę nuttelli,Dokładnie zlepić,ułożyć na blacie podsypanym mąką i odstawiamy do ponownego wyrośnięcia na około 10-15 min. Przed pieczeniem posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać kruszonką.Piec około 25 min w 170 st. Kruszonka; zimne masło zagnieść z cukrem i mąką