Sposób przygotowania:
Drożdżówki z pomarańczowym seremCiasto
Z drożdży, ciepłego, ale nie gorącego mleka, 2 łyżek cukru i 2 łyżek mąki przygotować zaczyn i odstawić go do momentu, aż drożdże zaczną pracować.
Do dużej miski przesiać mąkę, dodać sól, cukier i rozkłócone jajka. Dodać zaczyn i wymieszać z resztą składników. Dodać olej i zagniatać ciasto, aż będzie elastyczne i miękkie. Włożyć do naoliwionej miski, przykryć ściereczką i odstawić na około 1 godzinę, aż ciasto podwoi objętość.
Nadzienie
Wymieszać wszystkie składniki
Składanie
Gdy ciasto wyrośnie, odrywać kawałki i formować bułeczki, na każdą nakładać porcję twarogu.
Odstawić na 15 minut do wyrośnięcia. Rozgrzać piekarnik do 180 stopni. Piec bułeczki około 15-20 minut do zrumienienia. Wszystkie składniki na lukier wymieszać, smarować jeszcze ciepłe bułki