Sposób przygotowania:
Drożdżówki z serem i kruszonką.
Do naczynia wlać podgrzane mleko, dodać drożdże, 1 łyżkę cukru, wymieszać i pozostawić w ciepłym miejscu na 15-20 minut. Masło roztopić, ostudzić. Do wyrośniętego rozczynu wsypać mąkę, cukier, cukier waniliowy, wlać masło, wbić 2 jajka i dokładnie wyrobić ciasto. Odłożyć do wyrośnięcia. Do głębokiego naczynia włożyć ser twarogowy, dodać cukier puder, 1 jajko, budyń i zmiksować. Następnie wsypać skórkę pomarańczową, rodzynki, aromat i dokładnie wymieszać. Z mąki, żółtka, masła, cukru, cukru waniliowego zrobić kruszonkę. Ciasto wyłożyć na stolnicę i rozwałkować. Dużą szklanką wycinać krążki. Na środek łyżką nakładać przygotowaną masę serową. Ciasto posmarować roztrzepanym jajkiem, ser posypać kruszonką. Drożdżówki ułożyć na przygotowanej blaszce, odłożyć w ciepłe miejsce na 15 minut. Następnie włożyć do piekarnika, piec w temp 180 stopni około 20 minut.