Sposób przygotowania:
Drożdżówki z serem i marmoladą
Składniki ciasta mieszamy ze sobą, wyrabiamy i zostawiamy do wyrośnięcia w ciepłym miejscu. Żółtko ucieramy do białości z cukrem i cukrem waniliowym. Dodajemy śmietanę i pokruszony ser. Ucieramy ser na gładką masę.
Ciasto wałkujemy na posypanej mąką stolnicy i wykrawamy z niego kwadraty. Środek każdego kwadrata smarujemy marmoladą, na nią kładziemy łyżkę sera. Brzegi bułeczek smarujemy białkiem, kładziemy je na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę, odstawiamy bułeczki na 10 minut do wyrośnięcia. Pieczemy przez 12 minut w temperaturze 180 stopni.
Smacznego!
Ciasto wałkujemy na posypanej mąką stolnicy i wykrawamy z niego kwadraty. Środek każdego kwadrata smarujemy marmoladą, na nią kładziemy łyżkę sera. Brzegi bułeczek smarujemy białkiem, kładziemy je na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę, odstawiamy bułeczki na 10 minut do wyrośnięcia. Pieczemy przez 12 minut w temperaturze 180 stopni.
Smacznego!
adawiewiorka
msewka
Sarenka
Alita
IwonaF
A.B.