Sposób przygotowania:
Drożdżowy cytrynowy kwiat
Mleko z drożdżami i cukrem wymieszać ,odstawić do wyrośnięcia.Mąkę przesiać z solą, dodać rozpuszczoną margarynę, jajko i wyrośnięte drożdże .Zagnieść ciasto i odstawić do wyrośnięcia. Podzielić na 5 części.4 części rozwałkować na kształt koła wielkości tortownicy.Ułożyć na blaszce pierwsze koło , posypać cukrem wymieszanym ze startą skórką z cytryny i cynamonem, na to położyc drugie rozwałkowane kołem,znów posypać itd.Na ostanie 4 koło już nie sypać cukru.Nożem do pizzy krajać, na kształt gwiazdy, od brzegu do środka, ale nie do końca [ zostawić około 10 cm ]podobnie do krojenia pizzy, na 16 kawałków Każdy płatek ciasta przekręcić 2-3 razy, wszystkie w tą samą stronę.5 część ciasta rozwałkować na kształt prostokąta , posypać cukrem ze skórką i zwinąć w rulon.Podzielić na 4 kawałki .Każdy kawałek naciąć wzdłuż zostawiając nieprzecięte około 1/4 długości z każdego końca. Końce zawinąć pod spód i włożyć do środka przez powstałe nacięcie.Ułożyć na środku nierozcietęgo ciasta.Zostawić do wyrośnięcia na około 20 minut.Posmarować roztrzepanym jakiem .Piec około 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.