Sposób przygotowania:
Drożdżowy z pyszną kruszonką
1. Rozgnieć/pokrusz drożdże, wrzuć je do miski. Dodaj jajka, 1 szlankę cukru, cukier waniliowy, olej i sól. Nie mieszając odłóż na 3,5 godziny w ciepłe miejsce 2. Do innej miski wsyp ci 3/4 szklanki cukru, 3/4 kostki masła, 1 i 1/4 szklanki mąki. Zagnieć i wstaw do lodówki na kilka minut 3. Wyrośnięte ciasto po upływie 3,5 godziny utrzyj, najlepiej drewnianą łyżką. 4. Blaszkę w której robimy ciasto wyłóż papierem do pieczenia. wlej ciasto, wyrównaj. Ułóż wybrane przez siebie owoce. Posyp kruszonką 5. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 190°C i piecz przez 30-35 minut. Uwaga! jeśli dodajesz śliwki, które są kwaśne posyp je cukrem pudrem :) SMACZNEGO :))