Sposób przygotowania:
Duecik drobiowo-wieprzowy
Mięso wyłożyć do miski zrobić wgłębienie ,wsypać tartą bułkę zalać mlekiem.Cebulę obrać drobno pokroić dodać do mięsa. Dodać jajko i wyrobić. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Natkę pietruszki umyć i drobno posiekać. Udko (najlepiej z rosołu) obrać ze skórki i wyjąć kości. Mięso (ostrożnie, żeby się nie rozpadło) podzielić na części (mięso z pałki na 2 części zaś z górnej części udka na 2 lub 3, w zależności jak duże jest). Mięso oprószyć pieprzem lub vegetą. Masę mięsną podzielić na tyle części ile jest części mięsa kurzego.Zarobioną masę mięsną rozpłaszczyć wilgotnymi dłońmi. Kłaść mięso , łyżeczkę startego sera i natkę pietruszki. Następnie formować podłużne kotleciki. Obtaczać w tartej bułce i smażyć na rumiano.