Sposób przygotowania:
Duszona kapusta z papryką
Z kapusty usunąć zbędne liście, przekroić główkę na 4 części, powycinać głąb i twarde zgrubienia, kapustę drobno pokroić.
Z papryk usunąć gniazdka nasienne, opłukać i pokroić w kostkę.
Do garnka wlać wywar z szybkowara po schabowym mięsie. Dodać kapustę, paprykę, wymieszać. Dodać pieprz ziołowy, dusić pod przykryciem do miękkości kapusty z 40 minut na średnim ogniu.
Do smaku dodać sól, cukier, ocet jabłkowy, wymieszać.
Na koniec wsypać mąkę i szybko wymieszać do zagęszczenia kapusty, zdjąć z ognia.
Z papryk usunąć gniazdka nasienne, opłukać i pokroić w kostkę.
Do garnka wlać wywar z szybkowara po schabowym mięsie. Dodać kapustę, paprykę, wymieszać. Dodać pieprz ziołowy, dusić pod przykryciem do miękkości kapusty z 40 minut na średnim ogniu.
Do smaku dodać sól, cukier, ocet jabłkowy, wymieszać.
Na koniec wsypać mąkę i szybko wymieszać do zagęszczenia kapusty, zdjąć z ognia.
lukrowanepierniczki
ziutula
Czekoladka 2