Sposób przygotowania:
Duszona karkówka z kolorową cukinią
Umytą i osuszoną karkówkę kroimy w kostkę. Następnie przesmażamy ją na dobrze rozgrzanej patelni z niewielką ilością tłuszczu. Przesmażone mięso posypujemy mąką i chwilę przesmażamy, by mąka straciła "surowy" smak. Następnie wlewamy wodę i dodajemy przyprawy.
Całość gotujemy pod przykryciem do miękkości mięsa. Pod koniec gotowania dodajemy kaszę jaglaną. Gotujemy do miękkości kaszy.
Na 5 minut przed końcem gotowania kaszy dodajemy pokrojone na mniejsze kawałki cukinie ( u mnie plasterki o grubości około 1 cm pokrojone na ćwiartki).
Gotujemy około 5 minut doprawiamy do smaku. Jeśli ktoś nie lubi chrupkiej cukinii gotujemy do uzyskania satysfakcjonującej nas konsystencji.
Podajemy.
Całość gotujemy pod przykryciem do miękkości mięsa. Pod koniec gotowania dodajemy kaszę jaglaną. Gotujemy do miękkości kaszy.
Na 5 minut przed końcem gotowania kaszy dodajemy pokrojone na mniejsze kawałki cukinie ( u mnie plasterki o grubości około 1 cm pokrojone na ćwiartki).
Gotujemy około 5 minut doprawiamy do smaku. Jeśli ktoś nie lubi chrupkiej cukinii gotujemy do uzyskania satysfakcjonującej nas konsystencji.
Podajemy.
BozenaMatuszczyk