Sposób przygotowania:
Duszona łopatka Eli
Cebulę posiekać,czosnek przecisnąć przez praskę.Łopatkę umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem.W rondlu rozgrzać olej,włożyć mięso i obsmażyć na rumiano ze wszystkich stron.Do mięsa dodać cebulę,czosnek i jeszcze chwilę smażyć.Podlać mięso wodą,dodać przyprawę do wieprzowiny,kucharka,paprykę,pieprz i dusić do miękkości,co jakiś czas podlewając wodą.Miękkie mięso wyjąć z sosu na półmisek i przykryć folią aluminiową.Mąkę wymieszać z wodą,wlać do sosu i mieszając zagotować.Mięso pokroić w grubsze plastry.Sos podawać osobno w sosjerce.Smacznego!
Ja podałam duszoną łopatkę z tłuczonymi ziemniakami,czerwoną kapustą (przepis w mojej galerii) i gotowaną fasolką szparagową.
Ja podałam duszoną łopatkę z tłuczonymi ziemniakami,czerwoną kapustą (przepis w mojej galerii) i gotowaną fasolką szparagową.
Natala1210
yellowCoach