eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Duszona łopatka Eli

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Pyszna duszona łopatka wieprzowa.

Duszona łopatka Eli

Składniki:

Duszona łopatka Eli

 

Sposób przygotowania:

Duszona łopatka Eli
Cebulę posiekać,czosnek przecisnąć przez praskę.Łopatkę umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem.W rondlu rozgrzać olej,włożyć mięso i obsmażyć na rumiano ze wszystkich stron.Do mięsa dodać cebulę,czosnek i jeszcze chwilę smażyć.Podlać mięso wodą,dodać przyprawę do wieprzowiny,kucharka,paprykę,pieprz i dusić do miękkości,co jakiś czas podlewając wodą.Miękkie mięso wyjąć z sosu na półmisek i przykryć folią aluminiową.Mąkę wymieszać z wodą,wlać do sosu i mieszając zagotować.Mięso pokroić w grubsze plastry.Sos podawać osobno w sosjerce.Smacznego!

Ja podałam duszoną łopatkę z tłuczonymi ziemniakami,czerwoną kapustą (przepis w mojej galerii) i gotowaną fasolką szparagową.

Tagi:

przyprawy