eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Łopatka duszona Eli z wędzoną papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Duszona łopatka wieprzowa z dodatkiem wędzonej mielonej papryki. Mięsko wyszło pyszne z lekkim posmakiem wędzonki.

Łopatka duszona Eli z wędzoną papryką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Łopatka duszona Eli z wędzoną papryką

 

  • 80 dkg łopatki wieprzowej
  • 2 cebule
  • 6 ząbków czosnku
  • 6 łyżek oleju
  • 1 łyżka wędzonej mielonej papryki
  • 1 łyżka pikantnej przyprawy do grilla
  • 1 łyżka przyprawy do gulaszu
  • 2 łyżki mąki pszennej

Sposób przygotowania:

Łopatka duszona Eli z wędzoną papryką
Łopatkę wieprzową umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Cebule i czosnek obrać z łupinek i drobno posiekać. W brytfance rozgrzać olej,dodać łopatkę i obsmażyć ze wszystkich stron. Do mięsa dodać cebulę z czosnkiem i smażyć jeszcze aż cebula lekko się zrumieni. Dodać przyprawy,paprykę wędzoną,podlać wodą i dusić do miękkości mięsa,co jakiś czas podlewając wodą. Miękkie mięso wyjąć z brytfanki. Mąkę wymieszać z odrobiną wody,wlać do sosu i zagotować. Mięso podzielić na porcje. Smacznego!
Łopatka duszona Eli z wędzoną papryką
Łopatkę wieprzową umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem.
Łopatka duszona Eli z wędzoną papryką
Cebule i czosnek obrać z łupinek i drobno posiekać.
Łopatka duszona Eli z wędzoną papryką
Przygotować przyprawę do gulaszu,pikantną przyprawę do grilla i wędzoną paprykę.
Łopatka duszona Eli z wędzoną papryką
Do podsmażonego mięsa z cebuląi czosnkiem dodać przyprawy,paprykę wędzoną,podlać wodą.