gosia79z

gosia79z

Szef Kuchni
[Przepisów: 67]

Duszone mięso do chleba

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Znakomite mięsko do chleba.Polecam.

Duszone mięso do chleba

Składniki:

Duszone mięso do chleba

 

  • 2 kg mięsa na gulasz może być łopatka
  • 3-5 cebul
  • pieprz
  • delikat do mięs
  • majeranek

Sposób przygotowania:

Duszone mięso do chleba
Mięso drobno pokroić.Włożyć do rondla.Dusić podlewając wodą, po około godzinie dodać pokrojoną cebulę, oraz przyprawy, z wyjątkiem majeranku, znów dusić podlewając wodą, zajmie to kolejną godzinę lub więcej.Mięso musi się rozpadać, a z cebuli wytworzy się gęsty sos.Całość ma mieć konsystencję gęstej śmietany, wtedy łatwo się smaruje.Mojemu mięsu wystarcza około 2,5 godziny.Doprawiać majerankiem.Wkładać do wyparzonych, gorących słoików.Zakręcić.na drugi dzień sprawdzić czy wszystkie są zamknięte.Przechowywać w lodówce.U mnie znikają w ciągu 2-3 tygodni, więc nie wiem jak długo można je tak trzymać.

Tagi:

mięso