anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Duszone mięso z królika

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Mięso z królika jest bardzo zdrowe i bardzo aromatyczne można go robić na bardzo wiele sposobów. Polecam.

Duszone mięso z królika Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Duszone mięso z królika

 

Sposób przygotowania:

Duszone mięso z królika
Mięso oczyścić, włożyć do miski przyprawić solą, i pieprzem dodać listek laurowy oraz ziele angielskie, cebulę obrać i pokroić w piórka, czosnek pokroić na plasterki. Wszystko wymieszać i wstawić do lodówki na kilka godzin.Po paru godzinach do naczynia żaroodpornego dac smalec oraz mięso wraz z marynatą i dusić około 1.5 godziny w razie konieczności podlać wodą. 
Duszone mięso z królika
Mięso z marynatą powinno odpocząć kilka godzin.

Tagi:

mięso