Sposób przygotowania:
Duszone skrzydełka indycze Eli
Skrzydełka umyć,osuszyć papierowyn ręcznikiem i przekroić w stawie na dwie części.Cebulę posiekać,czosnek przecisnąć przez praskę.W brytfance rozgrzać olej i obsmażyć skrzydełka z obu stron.Dodać cebulę,czosnek i jeszcze razem smażyć przez chwilę.Do skrzydełek dodać sos chilli,przyprawę grillową,paprykę słodką i ostrą,sól do smaku,podlać wodą i dusić około 50 minut,aż mięso będzie miękkie.Wyjąć skrzydełka z sosu.Mąkę wymieszać z odrobiną wody,wlać do sosu i zagotować.Smacznego!
Ja podałam skrzydełka z młodymi ziemniakami i ogórkami małosolnymi.
Ja podałam skrzydełka z młodymi ziemniakami i ogórkami małosolnymi.