SUPERPRZEPIS

Duszone skrzydełka indycze Eli

  • eli_555
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4
Duszone skrzydełka indycze Eli Więcej zdjęć (2)

Pyszne,duszone skrzydełka indycze.

Składniki:

Duszone skrzydełka indycze Eli

 

  • 5 skrzydełek indyczych
  • 1 cebula
  • 6 ząbków czosnku
  • 1 łyżka sosu chilli słodko-ostrego
  • 1 łyżka przyprawy grillowej do drobiu
  • 1 łyżka papryki słodkiej
  • 1 płaska łyżeczka papryki ostrej
  • sól
  • 6 łyżek oleju
  • 2 łyżki mąki pszennej

Sposób przygotowania:

Duszone skrzydełka indycze Eli
Skrzydełka umyć,osuszyć papierowyn ręcznikiem i przekroić w stawie na dwie części.Cebulę posiekać,czosnek przecisnąć przez praskę.W brytfance rozgrzać olej i obsmażyć skrzydełka z obu stron.Dodać cebulę,czosnek i jeszcze razem smażyć przez chwilę.Do skrzydełek dodać sos chilli,przyprawę grillową,paprykę słodką i ostrą,sól do smaku,podlać wodą i dusić około 50 minut,aż mięso będzie miękkie.Wyjąć skrzydełka z sosu.Mąkę wymieszać z odrobiną wody,wlać do sosu i zagotować.Smacznego!

Ja podałam skrzydełka z młodymi ziemniakami i ogórkami małosolnymi.
Duszone skrzydełka indycze Eli
Ja podałam skrzydełka z młodymi ziemniakami i ogórkami małosolnymi.

Tagi:

przyprawy sosy