Sposób przygotowania:
Duszone tofu z papryką
Składniki marynaty wymieszać w salaterce. Tofu pokroić na niewielkie kawałki, włożyć do zalewy i odstawić na godzinę. Cebulki obrać, umyć, pokroić w półpierścienie. Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w krótkie słupki. Kiełki opłukać pod bieżącą wodą, wyłożyć na sitko, by obciekły. Tofu wyjąć z zalewy, osączyć. W płaskim rondlu rozgrzać olej i smażyć tofu 3-4 min. Dołożyć paprykę, cebulę i krótko (3 mim) razem smażyć. Podlać dwiema łyżkami zalewy, dodać kiełki i jeszcze chwilkę dusić na małym ogniu. Gorącą potrawę posypać uprażonymi na suchej patelni orzeszkami albo nasionkami dyni lub słonecznika. 100 g - 110 kcal.