Sposób przygotowania:
Duszone udka w lekkim sosie jogurtowym
Udka umyć, zdjąć skórę i osuszyć na ręczniku papierowym. (Skórę wyrzucamy, nie bedzie nam potrzebna, a danie bedzie za tolekkie) Następnie skropić sokiem z cytryny, natrzeć wegetą i imbirem (po pół łyżeczki). Obsmażyć z obu stron na łyżce masła i przełożyc do garnka. Cebulę pokroić na drobno, zrumieć na tłuszczu poziostałym po smażeniu udek z kurczaka i zrumienione przełożyć do garnka z mięsem. Pół kostki rosołowej rozpuścić w szklance wrzątku i zalać nim mięso. Dusić pod przykryciem 40 minut na małym ogniu. Jogurt naturalny wymiezać z mąką i doprawić pieprzem. PRzed zakończeniem duszenia udek, wlać jogurt z mąką i gotować jeszcze 3 minuty cały czas mieszając. Przed podaniem posypać natką pietruszki.