dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Duszone warzywa do obiadu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Dodatek do dania obiadowego.

Duszone warzywa do obiadu Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Duszone warzywa do obiadu

 

Sposób przygotowania:

Duszone warzywa do obiadu
Wszystkie warzywa dokładnie myjemy. Obraną i drobną posiekaną cebulę przesmażamy na maśle. Do cebuli dodajemy oczyszczone, obrane i pokrojone w plasterki pieczarki. Do pieczarek dodajemy obrane i starte na tarce o dużych oczkach marchewki i pietruszki. Całość dusimy do miękkości. Pod koniec dodajemy groszek zielony, obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy. Smacznego.
Duszone warzywa do obiadu
Warzywa dusimy do miękkości, co jakiś czas mieszając.

Tagi:

zioła