Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Duszone żeberka wg Bernadetty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Żeberka, które same się "robią" i doskonale bronią z niewielką ilością podstawowych przypraw.

Duszone żeberka wg Bernadetty

Składniki:

Duszone żeberka wg Bernadetty

 

 

Sposób przygotowania:

Duszone żeberka wg Bernadetty
Żeberka czyścimy, kroimy na mniejsze kawałki, dokładnie myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Obsmażamy na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano. Podlewamy odrobiną wody i dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem około 50 minut. Cebulę obieramy, kroimy na średnie talarki lub półtalarki, dodajemy do podduszonych żeberek i dusimy razem jeszcze około pół godziny. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z ulubionymi dodatkami.