Duszone żołądki na ostro

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Żołądki oczyścić, umyć, włozyć do sitka i przelać wrzątkiem kilka razy. Cebulę

Duszone żołądki na ostro

Składniki:

Duszone żołądki na ostro

 

  • 1 kg żołądków drobiowych
  • 1 kg cebuli
  • 5 ząbków czosnku
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz
  • curry

Sposób przygotowania:

Duszone żołądki na ostro
Żołądki oczyścić, umyć, włozyć do sitka i przelać wrzątkiem kilka razy. Cebulę obrać, drobno posiekać i lekko przesmażyć, dodając zmiażdżone ząbki czosnku. Po kilku minutach na patelnię przełożyć żołądki, wymieszać z cebulą i czosnkiem, przyprawić solą, pieprzem i curry. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, podlać niewielką ilością wody i dusić pod przykryciem ok 1,5 godz. Jesli żołądki będą twarde, należy je przełożyć do piekarnika i piec aż zmiękną. W razie potrzeby podlewać wodą. Podawać z ziemniakami.

Tagi:

żołądki