Sposób przygotowania:
Duszonki - duszone w bulionie wołowym:)
Ziemniaki obieramy, kroimy na małe kawałki, marchew w plastry, cebulę w piórka.
Na głębokiej patelni rozgrzewamy olej (ok 4 - 5 łyżek) dodajemy wyciśnięty czosnek, cebulę, podsmażamy 3 minutki, wrzucamy ziemniaki i marchew, dokładnie mieszamy smażymy ok 5 minut. Ziemniaki zalewamy bulionem dodajemy pokrojoną w plastry kiełbasę, przyprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem w proszku, mieszamy delikatnie, dusimy pod przykryciem ok 20 minut na małym ogniu.
Smacznego! :)
Na głębokiej patelni rozgrzewamy olej (ok 4 - 5 łyżek) dodajemy wyciśnięty czosnek, cebulę, podsmażamy 3 minutki, wrzucamy ziemniaki i marchew, dokładnie mieszamy smażymy ok 5 minut. Ziemniaki zalewamy bulionem dodajemy pokrojoną w plastry kiełbasę, przyprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem w proszku, mieszamy delikatnie, dusimy pod przykryciem ok 20 minut na małym ogniu.
Smacznego! :)