wedith1

wedith1

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Duszonki - duszone w bulionie wołowym:)

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszne duszonki, nie tylko z ogniska :)

Duszonki - duszone w bulionie wołowym:)

Składniki:

Duszonki - duszone w bulionie wołowym:)

 

  • 1 kg ziemniaków,
  • 1 duża marchew,
  • 1 cebula,
  • 2 ząbki czosnku,
  • olej do smażenia,
  • sól, pieprz,
  • 1-2 łyżeczki czosnku granulowanego,
  • 150 g kiełbasy - dobrej swojskiej,
  • 300 ml bulionu z kostki wołowej

Sposób przygotowania:

Duszonki - duszone w bulionie wołowym:)
Ziemniaki obieramy, kroimy na małe kawałki, marchew w plastry, cebulę w piórka.

Na głębokiej patelni rozgrzewamy olej (ok 4 - 5 łyżek) dodajemy wyciśnięty czosnek, cebulę, podsmażamy 3 minutki, wrzucamy ziemniaki i marchew, dokładnie mieszamy smażymy ok 5 minut. Ziemniaki zalewamy bulionem dodajemy pokrojoną w plastry kiełbasę, przyprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem w proszku, mieszamy delikatnie, dusimy pod przykryciem ok 20 minut na małym ogniu.



Smacznego! :)

Tagi:

kielbasa