Sposób przygotowania:
Duszony kurczak z warzywami
Ziemniaki i marchew obieramy, dokładnie myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Pora kroimy w krążki, a kapustę w paski.
Nóżki z kurczaka oczyszczamy, dokładnie myjemy i dzielimy na dwie części. Przyprawiamy solą oraz pieprzem i obsmażamy z każdej strony. Ja użyłam tłuszczu, który został mi z pieczenia żeberek.
Następie wrzucamy do garnka wszystkie pokrojone warzywa i doprawiamy do smaku. Wlewamy wodę tak, by sięgała do połowy wszystkich składników.
Całość przykrywamy pokrywką i dusimy do miękkości.
Nóżki z kurczaka oczyszczamy, dokładnie myjemy i dzielimy na dwie części. Przyprawiamy solą oraz pieprzem i obsmażamy z każdej strony. Ja użyłam tłuszczu, który został mi z pieczenia żeberek.
Następie wrzucamy do garnka wszystkie pokrojone warzywa i doprawiamy do smaku. Wlewamy wodę tak, by sięgała do połowy wszystkich składników.
Całość przykrywamy pokrywką i dusimy do miękkości.