Amberr8

Amberr8

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 134]

Duszony sandacz

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

pyszny sandacz w wyśmienitym sosie...

Duszony sandacz

Składniki:

Duszony sandacz

 

Sposób przygotowania:

Duszony sandacz
Oczyszczonego i wypatroszonego sandacza umyć, przekrajać wzdłuż na połówki, usunąć kręgosłup, pkrajać ukośnie na porcje, posypać przyprawami i pozostawić w chłodnym miejscu na 30 minut.Ułożyć w naczyniu. Cebule obrać, zetrzeć na tarce, włożyć ryby razem z masłem i dusić na małym ogniu. Cytrynę umyć, sparzyć, obrać ze skórki, pokrajać w półplasterki. Oliwki wydrylowane pokrajać w paseczki, kapary opłukać, dodać do ryby razem z cytryną. Wlać śmietanę, chwilę poddusić, doprawić.

Tagi:

kapary