iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Duszony schab wieprzowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Często podaję to danie gdy jest sezon na mandarynki, czyli zimową porą. Świetnie smakuje szczególnie na Święta.

Duszony schab wieprzowy

Składniki:

Duszony schab wieprzowy

 

  • 1 kg schabu wieprzowego,
  • 4 mandarynki,
  • szczypta soli i pieprzu,
  • 3 marchewki,
  • dwie szklanki bulionu warzywnego,

 

Sposób przygotowania:

Duszony schab wieprzowy
Schab kroimy na plastry, solimy pieprzymy. Marchewki kroimy w kostkę, zdejmujemy skórę z mandarynek kroimy w połówki. Do rondla przekładamy schab podlewamy bulionem. Dusimy 30 min, dodajemy marchewki dusimy 20 min. Następnie przekładamy do rondla mandarynki i dusimy jeszcze 15 min, podajemy danie z ryżem lub ziemniakami.  

Tagi:

schab