Sio-Smutki

Sio-Smutki

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 105]

Duszony seler naciowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszny, duszony z masłem, czosnkiem i gałką muszkatołową seler naciowy to doskonały dodatek do obiadu

Duszony seler naciowy

Składniki:

Duszony seler naciowy

 

Sposób przygotowania:

Duszony seler naciowy
Łodygi selera dokładnie umyłam i obrałam z nitek, a następnie pokroiłam w kostkę. Wrzuciłam go do rondla z masłem i dusiłam na wolnym ogniu pod przykryciem (mieszając od czasu do czasu) 10 minut. Dodałam przeciśnięty przez praskę czosnek, mleko, miód i gałkę muszkatołową, doprawiam solą i pieprzem. Razem dusiłam jeszcze chwile, po czym zestawiłam z ognia i dodałam posiekany szczypiorek.

Tagi:

seler