Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Dwukolorowa babka ucierana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Babka ucierana to smaczny dodatek do kawy lub herbaty. Jest bardzo łatwa do zrobienia i zawsze się udaje.

Dwukolorowa babka ucierana Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Dwukolorowa babka ucierana

 

 

Sposób przygotowania:

Dwukolorowa babka ucierana
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać. Masło z cukrem pudrem i cukrem waniliowym utrzeć na puszystą masę, dodając stopniowo po 1 żółtku . Następnie dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę, połączyć z ciastem delikatnie mieszając. 2/3 ciasto wyłożyć do przygotowanej formy, resztę wymieszać z kakao. Wyłożyć na wierzch ciasta białego. Formę z ciastem włożyć do nagrzanego piekarnika i piec w temp. 180 stopni około 40 minut.
Dwukolorowa babka ucierana
Upieczoną babkę ozdobić według własnego uznania

Tagi:

jajko tarta jajka